Olvasó

2013.12.16. 06:57

A Betlehemi Láng Ráckeresztúron

Harangzúgás és ének fogadta a Betlehemi Lángot december 15-én este fél nyolckor.

Herkli Antal

Szép számmal gyülekeztek Ráckeresztúr lakói a római katolikus templom előtt a Szeretet Láng fogadására. Fontos esemény számukra, hogy immár negyedik éve megérkezik hozzájuk a Betlehemi Láng. Az idei esztendőben, advent harmadik vasárnapján Ónody Miklós önkormányzati képviselő és első osztályos kislánya, Ágika hozta Gödöllőről, melyet Pátkai István, az Egyházközség világi elnök és Herkli Antal világi lelkipásztori munkatárs vettek át. Előkerültek a kopottas, petróleumszagú viharlámpák, voltak akik mécsessel, kis lámpásokkal, vagy éppen gyertyával, óva a picinyke lángot, vitték a fényt, azt az üzenetet, ami a templomban elhangzott.

 

„Lélekben, erősít bennünket, hírt hoz a betlehemi istállóból. Azt a hírt hozta, hogy van remény. Van remény az újjászületésre. Ez a láng kézzelfogható és szemmel látható jó hír, örömhír. Biztató remény ez a hír, hogy Jézus születik, értünk születik és azt a szeretet, amit tőle kaptunk, azt kell továbbadnunk.

Adjuk tovább a szeretet melegét, a pislákoló, de mégis, irányt, mutató Fényt. Lélekben legyünk hasonlóak azokhoz a pásztorokhoz, akik lámpásaikkal megvilágították karácsony szent éjszakáján a kisded Jézus betlehemi istállóját. Szívük melegét, lángoló szeretetüket adták a világ Urának."

Sok-sok pislákoló világló fény kíséretében lett elhelyezve a templomkertben az a hatalmas égő gyertya, amely majd világít karácsony éjjeléig.

Az alig kétarasznyi Betlehem, mely kukoricacsuhéból mívesen Irénke elkészített, alig észrevehetően húzódik meg a templom előterében.

Szerénységével talán jelezni akarja azt, hogy Ráckeresztúr nincs is olyan messze Betlehemtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!