Az Igazság órája

2024.06.09. 10:30

A háború a tét a választáson (videó)

Európában még demokrácia van, a választók üzenhetnek a döntéshozóknak.

MW

Katonák a Grand Quadriga 2024 fedőnevű litván-német NATO-hadgyakorlaton

Forrás: MTI/AP

Fotó: Mindaugas Kulbis

Amiről a nyugati háborús héjják most beszélnek, mint például, hogy küldjünk-e katonát, legyen-e kötelező sorozás, a NATO küldjön-e missziót Ukrajnába, az nem azt jelenti, hogy most erről gondolkodnak, vitát szeretnének, hanem ezeket a kérdéseket ők már mind eldöntötték – hangsúlyozta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ (AK) operatív igazgatója. Azért rendkívül fontos a mai választás, mert nyugaton még demokráciák vannak, tehát ha a békepárti európai állampolgárok az európai parlamenti választásokon olyan pártokra szavaznak, akik ezt a békét el akarják érni, az egy üzenet az európai döntéshozóknak – fejtette ki.

A végén az fog dönteni, hogy Amerikában novemberben milyen választási eredmény születik – mondta Kovács István, a központ operatív igazgatója. Ha Donald Trump lesz az elnök és le akarja zárni a háborút, akkor le tudja zárni. Ez nem jelenti azt, hogy tét nélküli a háború szempontjából az EP-választás, mert Trump januári beiktatásáig Európa háborúpárti vezetéssel olyan pozícióba manőverezheti magát, ahonnan már nincs visszaút – mutatott rá Kovács István.

Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje nagyon jó és felelősségteljes döntést hozott, amikor pénteken visszalépett – mondta Törcsi Péter.

Mi a fontos a budapestieknek, mi Budapest és a budapestiek érdeke? Az, hogy a címeres balfék Karácsony Gergely, meg az egész gyurcsányista, kommunista hétpróbás gazemberek bandája végre otthagyja a Városházát. És itt most nem a Fideszről beszélünk, meg a jobboldalról, ez egész Budapest érdeke, a hardcore liberálisoké is

– mutatott rá az operatív igazgató.

A Magyar Péter jelenség egyemberes, one-man showként fut ez a választási projekt a Soros György által finanszírozott médiában, amelyek soha nem látott kampányüzemmódban segítik – fejtette ki Kovács István. 

„Közben fogalmunk sincs, hogy a listájáról ki fognak beülni az Európai Parlamentbe, egyáltalán Magyar Péter ismeri-e ezeket az embereket? Miért csinálnák ezek az emberek azt, amit Magyar Péter mond? Miért ne azt csinálnák, amit Soros György mond?

– tette fel a kérdést az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában