Európai Parlament

2 órája

Ezekben a szakbizottságokban fognak dolgozni a Fidesz–KDNP EP-képviselői

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselői minden uniós parlamenti szakbizottságban helyet kaptak és lehetőségük lesz képviselni a magyarok érdekeit – tájékoztatott a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja pénteken.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportjának vezetője (második sor, b), valamint Ferenc Viktória (második sor, b2), Gyõrffy Balázs (második sor, b3), Gyõri Enikõ (második sor, b4) és Gyürk András (harmadik sor, b2), a Fidesz EP-képviselői az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2024. július 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Közleményében a képviselőcsoport arról tájékoztatott, hogy 

az Európai Parlament plenáris ülésének pénteki munkanapján bejelentették az egyes bizottságok és albizottságok tagjainak listáját.

A tájékoztatás szerint a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai az alábbi szakbizottságok munkájában vesznek részt.

Deutsch Tamás a Költségvetési Bizottság (BUDG), Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT), Regionális Fejlesztési Bizottság (REGI) munkájában vesz részt.

Ferenc Viktória a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságban (ENVI), a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságban (FEMM), valamint a Külügyi Bizottság (AFET) dolgozik majd.

Gál Kinga a Külügyi Bizottság (AFET), az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) munkáját segíti majd.

Győrffy Balázs a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságban (AGRI), valamint a Halászati Bizottságban (PECH) foglal helyet.

Győri Enikő a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (INTA), Gazdasági és Monetáris Bizottság (ECON) és az Adóügyi Albizottság (FISC) munkájában vesz részt.

Gyürk András az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottságban (ITRE), valamint a Kulturális és Oktatási Bizottságban (CULT) foglal majd helyet.

Hölvényi György a Fejlesztési Bizottság (DEVE), a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság (ENVI), és Biztonság- és Védelempolitikai Albizottság (SEDE) munkáját segíti.

László András az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság, Emberi Jogi Albizottság (LIBE), az Emberi Jogi Albizottság (DROI), Külügyi Bizottság (AFET), valamint az Ipari, Kutatási és Energiaügyi Bizottság munkájában vesz részt.

Schaller-Baross Ernő a Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottság (IMCO), az Alkotmányügyi Bizottság (AFCO), valamint Jogi Bizottság (JURI) tagja lesz.

Szekeres Pál a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság (EMPL), valamint a Petíciós Bizottság (PETI) munkájában vesz részt.

Vicsek Annamária a Kulturális és Oktatási Bizottság (CULT), valamint a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság (TRAN) tagja lesz.

Nekünk mindig Magyarország, a magyarok érdekei lesznek az elsők

 – kommentálta Deutsch Tamás delegációvezető a szakbizottsági tagságok kihirdetését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában