Dollármédia

19 órája

Hatalmas pénzeket kaszál a médiacégén Soros üzlettársa

Varga Zoltán 2023-ban lett hivatalosan is Soros György üzlettársa, a Central Médiacsoport adózott eredménye 2023-ban 2,4 milliárd forint volt – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Varga Zoltán

Fotó: Hír TV

A Central Médiacsoport Zrt. egyedüli részvényeseként 2,4 milliárd osztalék ütheti a Forbes 50 leggazdagabb magyart bemutató listáján rendszeresen szereplő Varga Zoltán markát vállalkozása 2023-as eredményei után. A vörösbárónak is hívott baloldali oligarchához tartozó 24.hu régóta meghatározó szereplő a dollármédiában. Maga Varga pedig hosszú ideje segíti a baloldalt, 2021-ben például tagja lett a Budapest Globál szervezetnek, amely kiállt Karácsony Gergely mellett a politikus végül elbukott miniszterelnök-jelöltsége idején.

Ami a dollármédium külföldi támogatását illeti, a 24.hu is felületet ad Brüsszelből pénzelt internetes oldalaknak, melyek a brüsszeli narratívát próbálják a közvéleményre erőltetni. Érdekes módon 2022-ben az EP akkori alelnökének letartóztatása kapcsán a 444 mellett a 24.hu próbálta némiképp elrejteni az eset súlyosságát, csupán volt EP-képviselőként hivatkozott a korrupciós botrányban érintett Eva Kailire.

 

2023-ban a Central-csoport leányvállalatán keresztüli terjeszkedése által Varga Zoltán hivatalosan is Soros György üzlettársa lett. Az elmúlt évről szóló beszámoló alapján ez nem hatott rosszul az üzletre, a dollármédiába való egyre erősebb beékelődés pedig akár még jobban megtolhatta Vargáék szekerét a 2024-es kampányévben.

A cikk folytatása a részletekkel ITT érhető el.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában