Milwaukee

4 órája

Hivatalosan is megnevezték a Republikánus Párt elnökjelöltjét és helyettesét

Az amerikai Republikánus Párt Milwaukeeban tartott jelöltállító gyűlése a várakozásoknak megfelelően hivatalosan is elnökjelöltjének választotta Donald Trumpot hétfőn.

MW

Résztvevők érkeznek a Republikánus Párt háromnapos elnökjelölő országos kongresszusára a Fiserv Forum sportcsarnokba, a wisconsini Milwaukeeban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Shawn Thew

A rendezvényteremben a „Tegyük naggyá ismét Amerikát” feliratú transzparensek övezte delegátusok üdvrivalgásban törtek ki, ahogy a tagállamok delegáltjai sorra Trumpot támogatták, hogy induljon újra a párt színeiben a novemberi elnökválasztáson.

A volt elnök Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában a 39 éves James David (J.D.) Vance ohiói szenátort nevezte meg alelnökjelöltjének, aki Trump egyik legélesebb bírálójából egyik legelkötelezettebb védelmezőjévé lépett elő.

Donald Trump azt írta, hogy Vance a legalkalmasabb alelnökjelöltnek, és a választási kampány során egyebek között a csatatérállamoknak számító Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio és Minnesota munkásainak, illetve farmereinek megnyerésére fog összpontosítani.

Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kampánycsapata élesen bírálta Vance jelölését, egyebek között úgy vélve, hogy „tekintet nélkül az amerikai népnek okozott károkra” végre fogja hajtani Trump „szélsőséges politikai terveit”.

„A béke reménye” – reagált a bejelentésre Szijjártó Péter közösségi oldalán:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában