Áradó folyó

1 órája

Több tucat ember eltűnt, amikor leszakadt egy autópályahíd Kínában (videó)

Legalább 11 ember meghalt, amikor részlegesen összeomlott egy autópályahíd péntek késő este Kína északnyugati részén egy hatalmas felhőszakadás utáni villámárvíz következtében – közölte a kínai központi televízióra hivatkozva az MTI.

MW

Legkevesebb 11 ember életét vesztette, harminc embert és mintegy húsz autót még keresnek

Forrás: MTI/EPA/Hszinhua

Fotó: Cou Csing-ji

Az összeomló hídon haladó autók egy része vízbe zuhant. Harminc embert és mintegy húsz autót még keresnek. Eddig öt autót találtak meg.

Részlegesen leomlott autópályahíd az északnyugat-kínai Sanglo város közelében 2024. július 20-án
Fotó: Liu Hsziao / Forrás: MTI/EPA/Hszinhua

Hszi Csin-ping kínai elnök „mindenre kiterjedő mentési erőfeszítéseket” sürgetett a kínai állami televízió beszámolója szerint.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség által közölt fotón azt látni, hogy a híd az egyik tartóoszlopánál eltört, és mintegy 90 fokos szögben belelóg az alatta hömpölygő folyóba. A helyszínről megdöbbentő felvételeket közöltek a világhálón.

A kínai nemzeti tűzoltó- és mentőhatóság 859 emberből, 90 járműből, 20 csónakból és 41 drónból álló mentőcsapatot küldött a helyszínre – írja sajtóértesüléskre hivatkozva a Magyar Nemzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában