Krimi

2 órája

További részletek derültek ki a rajkai pitbulltámadásról

Kétéves kislányra támadt rá egy kutya pénteken Rajkán, életveszélyesen megsebezve őt. A gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba. Most további részletek derültek ki a támadással kapcsolatban.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shuttertock

Altatás várhat a kétéves kislányt életveszélyesen megsebző kutyára – hangsúlyozta a Kisalföld.hu érdeklődésére Légrádi Balázs, a Szigetközi Állatvédő Liga kuratóriumi tagja, aki szerint emberi felelőtlenség miatt történt a szörnyű eset.

„Sajnálom az életveszélyesen megsérült kislányt, aki emberi felelőtlenség áldozata” – hangsúlyozta a mosonmagyaróvári állatvédő, akit az esetről pénteken közvetlenül értesítettek.

Balázs, aki a mosonmagyaróvári gyepmesteri telep vezetője is, úgy tudja, hogy az ötéves pitbull új kutya volt, ezért is tartja felelőtlenségnek, hogy a gyermek közelébe engedték.

Nem tudni, mi történt pontosan, miért támadott a kutya, mi váltotta ki benne ezt a reakciót. Most tizennégy napos karantén vár rá, megfigyelési időszak, mely után a hatósági állatorvos dönt majd arról, hogy elaltassák-e. Sajnos a tapasztalatok szerint az a kutya, amelyik már harapott, nagyobb eséllyel fog újra harapni, embert megtámadni. Erre példa a nemrég Lébényben történt eset, ahol egy idős férfit támadott meg két eb, amelyek korábban egy kerekesszékes férfit is megharaptak

 – emelte ki Légrádi Balázs, aki hozzátette, hogy Rajkáról havonta kap értesítést, hogy chip nélküli kutya kóborol el.

Mint elmondta, az is gondot okoz, hogy az ott élő szlovák állampolgárok közül sokan nem oltják évente a négylábúakat (Szlovákiában a háromévenkénti oltás kötelező, míg Magyarországon az évenkénti).

Légrádi Balázs elmondta: a gyepmesteri telepen is fogadnak gyermekcsoportokat, és mindig előzetesen kéri, hogy a látogatók a kennelekhez ne menjenek három méternél közelebb, és ne simogassák a kutyákat - írja cikkében a Kisalföld.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!