Paktum

15 órája

A Tisza Párt elnöke Vitézy Dáviddal tartaná sakkban a főpolgármestert

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke titkos háttéralkut köthetett Vitézy Dáviddal.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Érdekes részletet osztott meg a Vitézy Dávid és a Tisza Párt közötti titkos háttéralkukról Szentkirályi Alexandra. A politikus Vitézy Dávid Facebook-posztja alatt intézett viszonválaszt a volt főpolgármester-jelöltnek – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Ha valamit tisztázni kell, Dávid, az az, hogy te hányszor találkoztál nyáron Magyar Péterrel, miről alkudoztatok titokban és miért azt sugallja posztjában, hogy csak téged akar saját főpolgármester-helyettesének, annak érdekében, hogy Karácsonyt hatalmon tartsátok? Ami viszont már tisztázott, hogy a Fidesz-szavazók nem erre szavaztak június 9-én

– írta Szentkirályi Alexandra. Korábban a fővárosi Fidesz leendő frakcióvezetője felszólította Vitézyt, hogy ne vegyen részt a formálódó Karácsony–Magyar-paktumban, amire Vitézy úgy vágott vissza, hogy egyelőre nem is egyeztetett Karácsonnyal.

Vitézy Dávid lehetséges pozícióhoz jutásáról már korábban is keringtek információk a médiában. Augusztus közepén a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy a Tisza Párt vezetője Vitézy Dávidot is bevonná a baloldali együttműködésbe, és ha másképp nem megy, főpolgármester-helyettesi címmel kínálná meg az általa is a Fidesz hekkjének nevezett volt közlekedési államtitkárt.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában