Tárgyalások

3 órája

Békemisszió: Olaf Scholz is csatlakozna Orbán Viktorhoz

Olaf Scholz szövetségi kancellár intenzívebb diplomáciai erőfeszítéseket támogat az ukrajnai orosz agressziós háború befejezése érdekében.

MW

Olaf Scholz német kancellár

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Clemens Bilan

„Úgy vélem, hogy most van itt az ideje annak, hogy megvitassuk, hogyan lehet ebből a háborús helyzetből kilábalni és gyorsabban békét teremteni, mint ahogyan az jelenleg látszik” – mondta az SPD politikusa a ZDF-nek adott interjújában, amelyet a Spiegel szemlézett, írja a Magyar Nemzet.

Arra a kérdésre, hogy legyen-e újabb békekonferencia, így válaszolt: 

„Biztosan lesz újabb békekonferencia. És az (ukrán) elnök és én egyetértünk abban, hogy Oroszországgal is kell egyet tartani”.

Scholz kitért a kérdés elől, hogy megbízik-e még Volodimir Zelenszkij ukrán elnökben, miután kiderült, hogy egy ukránok állítólag részt vettek az Északi Áramlat gázvezetékek elleni szabotázsakcióban.

„Jó a kapcsolatom Volodimir Zelenszkijjel” – mondta a kancellár. „Ugyanakkor teljesen világos számomra, hogy ezt az ügyet tisztázni kell”.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában