Praktikus

2 órája

Egyre népszerűbb a Digitális Állampolgárság Program (videó)

A mobilalkalmazást, amelyben személyes- és gépjárműadatot meg lehet találni egy helyen, már 138 ezren töltötték le – közölte a Magyarország Kormánya közösségi oldalára feltöltött videóban Dömötör Csaba.

MW

Minden okmány elérhető egy mobilalkalmazáson keresztül

Forrás: Shutterstock

Fotó: AYO Production

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, a mobilalkalmazást már 138 ezren letöltötték, ezután 48 ezren regisztráltak, ők már mind megkapták az értesítést arról, hogy használhatják a programot. Harmincezren pedig már használják is.

Mostantól mobillal is igazolhatjuk magunkat a rendőr előtt, nem kell magunknál tartani a személyit. Praktikus segítség, hogy ebben az alkalmazásban minden személyes- és gépjárműadatot meg lehet találni egy helyen, így ha szükségünk van ezekre, akkor nem kell a kártyákat külön előkeresni. 

Egyetlen gombnyomással igényelhetünk erkölcsi bizonyítványt, foglalhatunk időpontot a kormányablakba, és sokkal egyszerűbben jelentkezhetünk be az állami felületekre, így például a magyarorszag.hu-ra. 

Nem kell emailcímet vagy jelszót megadni, egy egyszerű QR-kóddal be lehet lépni. 

A program a következő hónapokban és években folyamatosan bővül és újabb és újabb szolgáltatásokkal. Az a cél, hogy az európai élmezőnyben legyünk a digitáls szolgáltatások terén. Az államtitkár hangsúlyozta, a regisztráció csak perceket vesz igénybe, de utána órákat lehet spórolni azzal, hogy mobillal intézhetünk egyre több ügyet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában