Alapjogokért Központ

11 órája

A Tisza Párt elnöke olyan főpolgármester-helyettest akar, aki a lekötelezettje lesz

A választás eredményeként a közgyűlésben meglehetősen nehéz összekovácsolni egy működtethető többségi koalíciót. Nyilvánvaló, hogy erre esély csak akkor mutatkozik, ha a korábbi városvezetés mögött álló pártok valahogy összefognak Magyar Péter szervezetével – mondta el lapunknak Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A szakértő szerint ez azt is jelenti, hogy az eddigi, a fővárosiaknak nem sok jót hozó alkuk még az eddigieknél is bonyolultabbak lehetnek, hiszen már egy új játékos is ott ül az asztalnál – írja a Magyar Nemzet.

Arra a kérdésre, hogy Magyar Péter a Fővárosi Közgyűlés fenntartásában vagy egy új választás kikényszerítésében érdekelt-e, Zila elmondta: Magyar jelenlegi mozgásából arra lehet következtetni, hogy első körben meg akarja nézni, hogy mit tud kezdeni a jelenlegi felállással.

Azt Karácsonyéknak is látniuk kell, hogy őt a saját érvényesülésén kívül más szempont nem foglalkoztatja, ezért ha úgy látja, hogy neki az a jobb, akkor szemrebbenés nélkül borítja a bilit, legyen szó politikai közösségről vagy akár családról

– jegyezte meg. Ugyanakkor az elemző szerint 

nem tűnik valószínűnek, hogy a Tisza Párt frakciója végül Karácsony Gergely mellé áll, és megszavazzák az általa támogatott főpolgármester-helyetteseket. 

Magyar Péter vonatkozó bejegyzése ugyanis arról szólt, hogy nem fogadja el azokat, akikkel Karácsony eddig együtt dolgozott, ellenben kéri a főpolgármestert, hogy jelöljön egy új, az eddigieknél szakmaibb személyt.

Amit Magyar mond, az nyilvánvalóan arról szól, hogy ki akarja használni a zsarolási potenciálját, és olyan főpolgármester-helyettest akar, aki ezt követően neki is a lekötelezettjévé válik. Ez a metódus az alapján, ami a személyes életéből és a politikai pályafutásából a nyilvánosság elé került, nem túl meglepő

– emelte ki Zila János, aki a jelen helyzetben senkinek sem javasolja, hogy nagyobb összeget tegyen Kiss Ambrus maradására. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában