Otthon

2010.05.18. 02:26

Egységbe rendezve

Székesfehérvár - Likőrös üveg, néhány herendi nipp, réz gyertytartók, Rosenthal cukortartó, modern kerámiák. Hogy lesz ebből egységes milliő? Kádár Veronika megmutatja.

J. Mező Éva

Szakértőnk ez alkalommal maga válogatta össze a tárgyakat, hogy megmutassa, mi kell egy izgalmas enteriőr kialakításához, de mi is sokszor állunk tanácstalanul otthon, mit tegyünk szebbnél szebb megörökölt, vagy személyes okok miatt dédelgetett emlékeinkkel. Hogy lesz a különböző korok tárgyaiból egység? Kádár Veronika az egymást kiegészítő színeket, formákat, anyagokat vette alapul, illetve figyelt a tárgyak különböző méretére is. Egy falfülkébe kezdte rendezgetni ezeket, amit, hogy csillogó felületeket kapjon, kis spotlámpával felülről világított meg. A háttérben a falon kisméretű olajfestmény van, ehhez választott egy modern kerámiát: karcsú nőalakot. A kapcsolatot a kettő között a zöldes, aranyló színvilág teremti meg, meg az az ódon hangulat, ami a szobor századforduló divatja szerinti ruhájából, hatalmas kalapjából árad. A női alak mellett antik csipkehatású, modern váza. Mellette jól megfér a réz hamutál, kicsit oldalt két réz gyertyatartó, figyelve a méretekre, magaságra. Ez ellensúlyozza ki a teret. Bal oldalon szép formájú, a fényben csillogó likőrös üveg zárja a sort. Jobbra különböző szintekre sorolva porcelánok adnak dinamikát a kompozíciónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!