Programajánló

2018.11.30. 08:32

Adventi gyertyagyújtás, Kocsis Tibor és jótékonysági futás is vár a hétvégén

Ezúttal is lesz miből válogatnia annak, aki nem a négy fal között szeretné tölteni a hétvégét Fejér megyében.

V. Varga József

Fotó: Pesti Tamás

Színház

Vasárnap (december 2.)

Székesfehérvár, 11 és 16 óra: A Naaagy Csokoládé Express nyomában. A Szabad Színház zenés Mikulás-váró műsora családoknak az Igézőben.

Kiállítás

Vasárnap (december 2.)

Mór, 15.30 óra: Kézművesek egy családban. Tolvaj Csaba, Tolvajné Zalka Éva, Tolvaj Borbála és Tolvaj Mihály kiállításának megnyitója a Lamberg-kastélyban.

Rendezvény

Vasárnap (december 2.)

Bicske, 10 óra: Mikulás-les a művelődési központban. A Csiga Duó előadása.

Mór, 15-18 óra: Borászok és vendéglátósok jótékonysági forraltborozása a Lábasház udvarán. A kicsiket a Mikulás várja.

Advent

Vasárnap (december 2.)

Csákvár, 16 óra: Fáklyás felvonulás a katolikus templomtól a Szabadság térre. 16 óra: Kézműves foglalkozás. 16.30 óra: Adventi gyertyagyújtás. A katolikus egyház műsora. 17.15 óra: Betlehem csillaga, gyermekműsor. 17.45 óra: Tóth Andi koncertje.

Jenő, 18 óra: Adventi gyertyagyújtás a templomnál.

Lajoskomárom, 10 óra: Motoros Mikulások felvonulása. Az első állomás a lajoskomáromi gyógyszertár udvara, majd Középbogárd, Mezőkomárom és Szabadhídvég következik.

Mezőfalva, 15.30 óra: Advent a téren. Nagy Richárd lelkész adventi gondolatai. A Sárgarózsa Nyugdíjasklub műsora. Gyertyát gyújtanak a civil szervezetek.

Mór, 16.30 óra: Az első adventi gyertya meggyújtása a Szent István téren, a városháza előtt. Köszöntők, áldás. A Zimmermann iskola tanulóinak, valamint a Napsugár Óvoda Szivárvány kamarakórusának műsora.

Sárkeszi, 16 óra: A református egyházközség első adventi gyertyagyújtása a faluházban. Ászáf-koncert. Adventi vásár és szeretetvendégség.

Sárszentmihály, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás a közösségi házban. Óvodások és iskolások műsora.

Szabadbattyán, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás a művelődési házban. Mayer László katolikus helyettes esperes, plébános és Szűcs Sándor református lelkipásztor köszöntője. Ünnepi műsor.

Székesfehérvár, 9 óra: VII. Újszövetség Maraton. Az idei esztendőben a résztvevők a Szent István Társulat által kiadott Bibliából olvasnak fel. (Vörösmarty Színház.)

Székesfehérvár, 11 óra: Negyedik adventi jótékonysági futás (Várkörút).

Székesfehérvár, 15-19 óra: Csupa csipke csuprok, kerámiatárgyak festése a Papírformával. Társasjátéksarok, közös játék családoknak, barátoknak (Hiemer-ház, Gesztenyés udvar).

Székesfehérvár, 17 óra: Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor koncertje (Városi Képtár – Deák Gyűjtemény).

Székesfehérvár, 17.35 óra: Zabos Regina és zenekara koncertje (Adventi színpad).

Székesfehérvár, 18 óra: A Kisangyalok Karának 2018. évi koncertje. A város adventi koszorúján az első gyertyát Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök, a város díszpolgára gyújtja meg (Városház tér).

Székesfehérvár, 18.20 óra: Kocsis Tibor műsora (Adventi színpad).

Velence, 10 óra: Adventi tekerés a Velencei-tó körül. Indulás a Velence Resort Hotellel szemben lévő parkolóból. Útvonal: dinnyési kilátó, Miskahuszár-szobor, pákozdi arborétum, velencei kiinduló pont.

Zámoly, 15-18 óra: Adventi játszóház a Szép Ilonka Faluházban. Karácsonyi népi gyermekjátékok, adventi barkácsolás. 16 óra: A mindenki karácsonyfájának feldíszítése. 16.30 óra: Az első adventi gyertya meggyújtása. Vendég: a csákvári Gyémánt Gospel Kórus.

Koncert

Vasárnap (december 2.)

Székesfehérvár, 19 óra: A IV. Nemzetközi Csellófesztivál záró koncertje a Hiemer-házban. Matias de Oliveira Pinto, Marcio Carnerio, Olaf Nies­sing és Onczay Csaba professzorok, a Csellófesztivál növendékeiből alakult együttesek, valamint a fesztivál legjobbjainak előadása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!