2018.04.18. 16:00
Az olasz kedvenc: bolognai, fitten, durumtésztával
Újragondoltuk a bolognai spagettit: pulykamellel és durumtésztával is ízletes – és persze egészségesebb.
Felejtsük el a zacskós, porból készített spagettit!
Forrás: Pxhere
Bolognai hozzávalók: 120 g pulykamellfilé, 55 g sárgarépa, 40 g gyökérkocka vagy fehérrépa, 40 g light ketchup, 40 g paradicsompüré, 40 g sovány sajt, 10 g nyírfacukor, 10 g vöröshagyma, 2 g fokhagyma, 90 g durumtészta, olaj, oregánó.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/EI3DDCgSDEEg2WNMRP-Sn7FywPFZy2W_NbRZVDdYoV4/fill/1470/984/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU4OTU4ZDcxMzUxMjQ2NWViYjdmYWQ4NWRjOTFjZDU1.jpg)
Forrás: Pxhere
Elkészítés: A tésztát sós vízben főzzük meg. A kockára vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg, s adjuk hozzá a sárgarépát, a gyökérkockát vagy a fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük oregánóval és fokhagymával. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzájuk a paradicsompürét, ketchupot, ha kell, édesítsük azokat nyírfacukorral. A pulykamellet szeleteljük fel, sózzuk, igény szerint fűszerezzük, és olajon süssük meg. A kész húsdarabokra öntsük rá a bolognai mártást, szórjuk meg reszelt sajttal. Az ételt durumtésztával tálaljuk.