Sport

2009.03.23. 03:29

Remekül sikerült az ob

Csákvár - Szombaton az ARAK rendezésében Csákváron, a sportkombinát területén és az Esterházy-kastély parkjában került sor a 101. mezei futó országos bajnokságra.

Bobory Balázs

Napos, szép idő várta a 101. mezei futó országos bajnokságra a versenyzőket és a szép számú látogatókat, akik kíváncsiak voltak a rendezvényre. A viadalon természetesen megjelent a Magyar Atlétikai Szövetség vezérkara is, akik elégedetten bólogattak a pálya és a versenyzők, egyesületek száma láttán.

- Nagyon örülök, hogy ismét megrendezhettük a mezei futó ob-t, immár több éve a koncepciónk része, hogy rangos versenyeket bonyolítsunk le. A szabadtéri ob-ra nincs elég pénzünk, viszont erre a rendezvényre felkérést is kaptunk és sok segítséget is, így elvállaltuk. Remélem, mindenki eléri az általa kitűzött célt, a mi versenyzőink elsősorban a felkészülés részeként koncentrálnak erre a feladatra, így inkább az ifjak között számíthatunk egy-egy szebb eredményre - mondta Hirt Károly, az ARAK elnöke.

Nos, a hangulatos versenyen a 13 évesektől a felnőttekig mindenki kifutotta magát a 1,5, illetve a 2 kilométeres kijelölt pályákon. A Fejér megyei egyesületek versenyzői közül (ARAK, Dunaújvárosi VSI) senki nem állhatott dobogóra, de ezt nem kell csalódásként értékelni, egyik szakosztály sem a mostani viadalra hegyezte ki a formát.

Az ország minden részéről érkeztek futók, az atléták benépesítették a verseny helyszínét, s láthatóan hasznosnak, izgalmasnak ítélték a különböző korosztályok versengéseit. Az ARAK szervezé- sében ismét remekre vizsgázott, bizonyították, hogy alkalmasak a feladatra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!