Sport

2010.08.24. 02:28

Felkészülési tornán negyedik lett az FKC csapata

Székesfehérvár - Múlt hét végén Erdélyben, a zilahi nemzetközi tornán szerepelt az Alcoa FKC RightPhone női kézilabdacsapata. A csapat a három vereség után a negyedik lett.

Matók János

 

Szombaton az exfehérvári kapus, Petróczi Viktória csapata, a Kolozsvár volt az Alcoa ellenfele. Álmosan kezdtek a fehérváriak, ennek is köszönhető, hogy a román bajnokság második helyezettje 12-1-re meglépett, s az első félidőt 19-9-re megnyerte. A végeredmény aztán 33-24 lett, köszönhetően annak is, hogy a lányok négy büntetőt is kihagytak. Nem is volt nagyon boldog Mihály Attila, a vezetőedző csupán a csereként pályára lépő fiatalokkal - leginkább Bízik Boglárkával - volt ekkor megelégedve.

Az utolsó fordulóban, vasárnap a magyar bajnokság legutóbbi 4. helyezettje, a Békéscsaba volt az ellenfél. Itt kell megjegyezni, hogy a legutóbbi hat felkészülési-, illetve tétmérkőzésen a viharsarki csapat rendre legyűrte az FKC-t. Ezúttal is így történt, pedig a 10. percben 6-3-ra még Zsigmondék vezettek. Aztán Amorim kapott egy kemény ütést az orrára, Trimmelnek meg kiment a bokája, így mindketten 10 percre kiváltak a játékból. A szünetben az FKC 16-15-re még így is vezetett, ám végül 29-24-re a Szekeres Klára és Olga Nyikolajenko által vezérelt Békéscsaba győzött. A fehérváriak így a torna negyedik helyén zártak, a győztes HC Zalau, a Békéscsaba és a Kolozsvár csapatai mögött.

Túl sok idő már nincs a bajnoki rajtig, ami szűk két hét múlva elkezdôdik. Mihály Attilának és segítőjének, Siti Beának addig kell, kellene bajnoki üzemmódra „felpörgetni” a csapatot. Ami nem lesz könnyű, hiszen a kapus Szikora Melindát megműtötték, s rövid volt az idô Olga Vascsuk beépítésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!