Dilemma

2 órája

Üzemanyag: csökken a beszerzési ár, de vajon a kutaknál is megjelenik?

Csütörtöktől a gázolaj és a 95-ös benzin is olcsóbb lehet, ám a nagy kérdés, hogy a MOL bejelentését követően mit reagálnak a kutak.

Kecskés Zoltán

Csütörtökön kíváncsian figyelhetjük, hogy mit mutat a számláló.

Fotó: SMH/Archív

Az üzemanyagár-figyelő blog arról számolt be, hogy a MOL újra csökkent a benzin és a  gázolaj nagykereskedelmi árán csütörtöktől. Előbbi esetében bruttó 4 forintot, míg a  gázolaj esetében bruttó 5 forintot. Közleményükben viszont hozzáteszik, ez egyáltalán nem biztos, hogy az árakban is megjelenik.

„Újra forrong a levegő (nemcsak a kánikula miatt) a benzinkutasok körül, ugyanis a nagykereskedelmi árcsökkentés eltérő mértékben került eddig érvényesítésre a kutakon (kevesebbet csökkentettek). Olvashatjuk a szalagcímeket, hogy elindult a nyerészkedés, és a korábban elveszített hasznok visszaszerzése. Feltételezem, hogy fordított esetben (a nagykerár emelés nem jelenne meg a kutak áraiban) ennek nem lenne hír értéke, amin lehet mérgelődni. Pedig volt rá példa idén májusban. Fura ez az  üzemanyag téma, mindenki is ért hozzá, hiszen sokunkat érint a benzin és gázolaj árának alakulása. Közben mégsem firtatjuk azt, hogy a pék mennyit keres 1 kg kenyéren, vagy a fagyiban felhasznált tej ára éppen hogyan változott adott héten. Pedig ezek is sokunkat érintenek.

Amit tudunk, hogy a 95-ös benzin átlagára mai napon 616 forint, még a gázolajért átlagosan 623 forintot fizetünk. Holnap pedig meglátjuk, hogy az oldalunkra feltöltött üzemanyagárakból milyen átlagot számol a rendszerünk." olvasható a közleményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában