Sport

2012.03.20. 13:44

Rögbi: 21 csapat 171 játékosa versenyzett a Március 15. kupáért

Székesfehérvár - Március 15-én hagyomány, hogy a Fehérvár RC csapata rögbitornát rendez, mégpedig különböző korosztályok számára. A mostani ünnep sem volt kivétel ez alól.

Szabó Judit

A (h)ősidőkben, 1989 előtt még a rendőrség is megállította a magyar zászlóval a tornára vonuló fehérvári rögbiseket, hogy vajon mi célból cipelik magukkal a lobogót. Ez ma már nincs, de torna persze van. A mostani ünnepen 21 csapat 171 játékosa feszült egymásnak a serlegért. A 26 éves hagyomány az első tavaszi erőfelmérőt jelenti, ez az első magyar torna  a sportág naptárában. A rögbisek számára március 15 egyben a magyar rögbi születésnapja is (1990. március 15. Érd), melyet az egyesülési törvény tett lehetővé. Az eltelt időszak alatt a néhány csapatos rögbisportot 25 egyesület jelenti, és több osztályban versengenek egymással a tojáslabda szerelmesei.
 A székesfehérvári utánpótlás torna eredményei,  TAG-Rögbi U10 (szalagos kontakt mentes a legfiatalabbak játéka): 1. Valkűrök, Agárd, 2. István Király Általános Iskola, Székesfehérvár.  Mini korosztály: 1. Fehérvár Rugby Club, 2. Esztergomi Vitézek, 3. Bivalyok,  Érd.  Kölyök korosztály: 1. Esztergomi Vitézek, 2. Bivalyok, Érd, 3. Battai Buldogok Százhalombatta, 4. Fehérvár RC. Kadett korosztály: 1. Bólyai általános iskola Érd, 2. Esztergomi Vitézek, 3. Buldogok Százhalombatta, 4. Fehérvár RC.  Junior korosztály: 1. Vörösmarty Szakmunkás és Szakközépiskola,  Székesfehérvár, 2. Váci Mihály Szakképző iskola,  Székesfehérvár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!