Sport

2013.09.16. 12:35

Egy lépésnyire a tornagyőzelemtől Szabó Krisztián

Az Első Szombat nemzetközi sakk nagymester körverseny 7. fordulójában remizett Szabó Krisztián, aki közel került a tornagyőzelemhez.

Matók János

- Döntetlent játszottam a 2444 Élő-pontszámmal rendelkező Varga Zoltán nagymester ellen. A sötét színű bábukat vezettem, a pozíciós megnyitás kezelése után, egyenlő állás jött ki, majd pár lépés múlva döntetlenben egyeztünk meg. Én sem akartam nagyon erőltetni az úgymond régebbi mumusom ellen, és még egy picit tartalékolni akartam az energiáimat az utolsó két játszmára. Legközelebbi ellenfelem a 2354 pontos spanyol Camarena Gimenez Rufino. Megint fekete színnel leszek, de bízom benne, hogy továbbra is tartom a nagyon jó formámat, és még két nagyon jó partit játszok itt a hajrában. Továbbra is az első helyen állok 7 partiból 5,5 ponttal, egy teljes pont előnnyel az izlandi Argrimsson előtt - mondta a 2561 Élő-pontszámos Szabó Krisztián.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!