Sport

2013.12.16. 21:00

Országos versenyek, orkás sikerek

A hét végén a Honvéd Kupán arattak az Orka szinkronúszó egyesület lányai, akik közül a kisebbek néhány hete az Aquatic Kupán is sikerrel szerepeltek.

Hajnal Csilla

A Honvéd Kupán az Orka egyesület kezdő, gyerek, utánpótlás és junior korosztályban képviseltette magát - tudtuk meg Molnár Andrea vezetőedzőtől, aki elmondta: a lányok minden kategóriában sikerrel szerepeltek az országos versenyen.

A kezdő versenyzők gyakorlatsor versenyszámában első helyezést ért el korosztályában Kozma Kincső, Mészáros Emese, Németh Kitti; második Szakáll Panna, harmadik Lehota Luca, Csehi-Nagy Emma, Cserta Anna, Véber Melinda, Buzsik Panka, Szabó Melinda, negyedik Ocskay Lora, Fábián Lara, nyolcadik Grátzl Gréta.

A Tőke Teodóra-Kovács Dóra junior duó harmadik lett (Fotó: Orka)

A kezdő versenyzők kűr versenyszámában párosban a dobogó második fokára Mészárovics Szonja és Temesfalvi Lili állhatott fel, negyedik lett az Erdősi Hanna–Plesér Zsófia duó. Csapatban második helyezett a Kozma Csengele, Bóza Vivien, Mészáros Eszter, Szabó Virág összeállítású csapat, harmadik a Kertész Lili, Sipos Viktória, Jenei Petra alkotta team.

A FINA versenyzők között az utánpótlás korosztályban szólóban indult Vitéz Anna, akik bronzérmet szerzett. Párosban a 6. helyen végzett Szabó Anna–Kovács Kata duója. A kombinációs kűrben második lett a Kovács Kata, Dancsó Dóra, Litvik Krisztina, Szabó Anna, Szabó Regina, Vitéz Anna, Varga Járó Sára, Lehota Lili, Matók Sára, Virág Anna. (tartalék: Káli Petra) összeállítású csapat. A junioroknál a kötelezőkben bronzérmes Máté Mercédesz, párosban szintén harmadik lett a Kovács Dóra – Tőke Teodóra duó, csapatban ugyancsak második a Kovács Dóra, Tőke Teodóra, Máté Mercédesz, Szabó Regina, Rivnyák Tímea, Nagy Zsófia, Szalai Réka összeállítású csapat. A lányokat Trungel Viktória, Kiss Judit és Molnár Andrea készítette fel a versenyre.

Az Aquatic Kupán győztes gyerekcsapat: Baranyai Sára, Barta Noémi, Domonkos Léna, Domonkos Ninetta, Dósay Lilla, Holczmann Dóra, Földedi Fruzsina, Szabó Tímea, Vajda Izabella. (Fotó: Orka)

A néhány héttel korábbi Aquatic Kupáról egy arannyal tértek haza a lányok. A 11 egyesület részvételével, Budapesten rendezett versenyen a gyerek kombinációs kűrben diadalmaskodtak az egyesület versenyzői: Baranyai Sára, Barta Noémi, Domonkos Léna, Domonkos Ninetta, Dósay Lilla, Holczmann Dóra, Földedi Fruzsina, Szabó Tímea, Vajda Izabella. A csapat edzője Molnár Andrea.

Az idei szinkronúszó versenyszezon véget ért, az év záró eseménye a hagyományos karácsonyi gála, amelyen az egyesület versenyző mutatják meg kűrjeiket a Csitáry uszodában december 20-án, pénteken 18 órakor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!