Sport

2014.04.15. 19:00

Nevezési rekord a kéttusa MK-n

Egyéniben és csapatban összesen 22 érmet szereztek a Volán Fehérvár, az Alba Öttusa SE és a Móri SE versenyzői a Kéttusa Magyar Kupa 1. fordulójában.

Fejér Megyei Hírlap

A Csitáry Uszoda medencéjébe összesen 350 14 év alatti öttusa-palánta csobbant. Fejér megyét a rendező Volán Fehérvár képviselte a legtöbb nevezővel, de az Alba Öttusa SE, valamint a Kulcsár Antal vezette Móri SE is éremesélyes sportolókkal vágott neki az úszásból, és futásból álló megmérettetésnek. A medencei csatározások után az Alba Volán SC sporttelepén futottak a versenyzők.

„60-70 fővel több fiatal vett részt a családias hangulatú versenyen, mint eddig bármikor. Az utánpótlásunk jól vizsgázott. Jó úton járunk, hogy megvalósítsuk a MÖSZ célkitűzéseit.” – értékelte az MK 1. fordulóját a Volán Fehérvár szakmai igazgatója, Vörös Zsuzsanna.

Az öttusa szakembereinek egybehangzó véleménye, hogy a Szövetség, valamint a MOB kiemelt támogatásának eredményeként olyan egyesületek is fejlődésnek indultak, melyek az utóbbi időben a megszűnés szélén táncoltak, s emellett új utánpótlás-nevelő műhelyek is megkezdték munkájukat.

–Nem csak mennyiség érkezett Székesfehérvárra, hanem minőség is. – fogalmazott Kulcsár Antal, a Móri SE szakmai munkájának irányítója. – Sokhelyütt sikerült olyan egyesületeket beindítani, melyek jelentősen hozzá fognak járulni a magyar utánpótlás fejlődéséhez.”

A Móri SE versenyzői közül a 2003-as születésű lányoknál Kaiser Luca egyéniben aranyérmet szerzett, és első lett a Móri SE Kaiser, Deák Melinda, Komlódy Lili alkotta csapata is. A 2000-es születésűeknél Brumbauer Franciska végzett az élen.

Az Alba Öttusa SE színeiben a 2001-es fiúknál Gábor Gergely maga mögé utasította a mezőnyt, míg csapatban a 2000-es lányok szereztek ezüstérmet, Turbucz, Király, Igari összeállításban.

„Volt, aki kisebb betegség után indult el, volt, aki kisebb sérüléssel bajlódik. Volt köztük azonban olyan, aki egyéni legjobb eredményét érte el. – mondta Kulcsár Ágnes az AÖSE edzője, aki részben volt elégedett az eredményekkel.

A Volán Fehérvár 16 érmet gyűjtött a Magyar Kupán. A 2005-ös lányoknál Simon Vivien ezüst-, Guld Anna bronzérmet szerzett, Müllek Mírával kiegészülve csapatban elsők lettek. A fiúk a Kolonics, Jassó, Farkas összeállítású csapattal másodikak lettek. A 2004-eseknél Siklósi Zsófi bronzérmes lett, csapatban Kollárral és Koleszárral ezüstérmet szereztek. A 2003-as korcsoportban csapatban 3. lett a Horváth, Bánfi, Némedi alkotta együttes. A 2002-es lányoknál Szarka Luca egyéniben ezüstérmet szerzett, csapatban Zsigoviccsal és Hoffmannal első lett. A fiúknál A Budahegyi, Katona Bence, Kádas alkotta csapat 1., a Volán B (Szentprónai, Szabó B., Szabó F.) csapata harmadik lett. A 2001-es lányok versenyében Csizmadia Rita a harmadik helyen zárt, Koleszárral, és Budahegyivel kiegészülve csapatban ezüstérmet nyert. A fiúknál Horváth Barnabás a második helyen ért célba, de csapatban Ráczcal és Páldival első lett. A 2000-es korosztályban Tamás József egyéniben harmadik, csapatban Okumával és Katona Bálintttal első lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!