Sportvilág

2009.05.13. 02:29

A gyaloglók bizonyítanak

Székesfehérvár - Nem tette rosszul, amikor a gyaloglásra szakosodott a Hunyadi DSE atlétikai szakosztály. Őze Tibor és kollégái nagyszerű sportolókat nevelnek.

Bobory Balázs

Két szépreményű ifjú, Márkus Viktor és Papp Dénes áprilisban Csehországban járt, hatos válogatott gyaloglóversenyen. Papp egyéni csúcsot ment, és az előkelő nyolcadik helyen zárt, ezen a viadalon Márkus elmaradt legjobbjától, de Őze Tiborék mindent megtesznek, hogy az ifjúsági korú atléta ismét csúcsformába kerüljön.

Erre szükség is lesz, hiszen a jövő héten Metzben Európa Kupán indul a két fehérvári fiatal, magyar színekben.

Márkus Viktor egyébként már sikeresen teljesítette az ifjúsági világbajnokságra a kiküldetési szintet, a vb július közepén lesz Olaszországban. Papp Dénes még küzd azért a szintért, amely ahhoz kell, hogy részt vehessen az utánpótlás Európa-bajnokságon, a Hunyadinál reménykednek, hogy ezzel sem lesz különösebb probléma.

Őze Tibor edző nem felejtette el megjegyezni, hogy sok olyan versenyzője van még az egyesületnek, akik szép eredményeket érnek el, Dániel Balázs és Szarvas Tamás 6., illetve 7. helyet ért el az U23-as csapatbajnokságon. A békéscsabai ob-n harmadik helyezett lett a női csapat (ifjúsági versenyzőkből állt), a felnőtt férfi trió ugyancsak harmadik lett Papp Dénessel, Gyimes Gáborral és Dániel Balázzsal.

Ahogy annyi más sportegyesületnél, a Hunyadi DSE-nél sem dúskálnak az anyagi javakban, főleg azok után, hogy az idei sportra szánt városi támogatásból a tavalyihoz képest harminc százalékkal kevesebb jutott a gyaloglóknak. Két éve még négy és fél millió forintot kapott a Hunyadi, idén már csak kétmilliót, ez pedig igencsak megnehezíti az eredményes munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!