Sportvilág

2011.12.15. 15:59

Szinkronúszó siker az MKK-n

Székesfehérvár - Az elmúlt hét végén hazai közönség előtt mérettethették meg magukat az Orka szinkronúszó sportegyesület versenyzői a magyar szinkronúszó mezőnnyel, ugyanis idén is itt, Székesfehérváron zajlott a Magyar Köztársaság Kupa.

Zsigó Ferenc

Az Orka versenyzői minden korosztályban képviseltették magukat, még a gyerekcipőben járó gyerek B korosztályban is rajthoz álltak a legkisebbek, a versenyt egyből első hellyel zárták. A csapat tagjai: Baranyai Sára, Holczmann Dóra, Domonkos Léna, Domonkos Ninetta, Földesi Fruzsina, Káli Petra, Todorov Klaudia, Faragó Kíra, tartalékok: Mihályi Orsolya, Turi Sára, Péter Dóra, Szabó Tímea, Ács Imola, Bozsó Júlia - edzőjük, Molnár Andrea elégedett tanítványaival és elmondta, ez volt az első versenyük, amelyben technikai elemekkel és kűrrel is meg kellett mérettetniük magukat.


 Gyerek A korosztályban az Orka csapata a 4. helyen végzett. A csapat: Babits Emma, Kolarovszki Petra, Kovács Kata, Kreitl Kitti, Lehota Lili, Matók Sára, Szabó Anna, Szabó Regina, Virág Anna, Vitéz Anna.
 Az utánpótlás korú orkások - Bohus Liliána, Dancsó Dóra, Litvik Krisztina, Nagy Zsófia, Németh Enikő, Rivnyák Tímea, Szabó Regina, Szalai Réka, Tamás Lili, Varga Járó Sára - kombinációs kűrjükkel elsők lettek.
A gyerek és utánpótlás korosztály edzője Trungel Viktória örült, hogy lányai az izgalmak ellenére nagyon összeszedetten versenyeztek.
 Az Orka junior párosai - a  Takács Vera, Varga Viktória kettős és a Tőke Teodóra, Takács Eszter páros -  holtversenyben a negyedikek lettek, a felnőttek mezőnyében a  László testvérek (Réka és Zsófia) a második helyet szerezték meg.
 A juniorok (Takács Vera, Takács Eszter, Varga Viktória, László Zsófia, Tőke Teodóra, Tóth Krisztina, Kovács Dóra, Honti Barbara, Máté Mercédesz) kombinációs kűrjükkel ezüstérmesek  lettek. A felnőtt kombinációs kűrrel szintén a 2. lett az Orka csapata: Sajner Edit, László R., Takács V., Takács E., Varga V., László Zsófia, Tőke T. Tóth Krisztina, Kovács Dóra.
 Felnőtt csapat kűrrel az első helyen végeztek a lányok. A csapat tagjai: Sajner E., László R., Takács V., Takács E., Varga V., László Zs., Tőke T., Tóth Krisztina, Kovács Dóra.
 Junior és felnőtt korosztály edzője, Kiss Judit  nagyon büszke tanítványira: Nehéz és kemény munkával töltött hónapok vannak mögöttünk, leginkább a párosokra vagyok büszke, bár az eredmény nem adja vissza remek teljesítményüket, nagyon jó formában, kitűnően versenyeztek a lányok - fogalmazta meg értékelését az edző.
A székesfehérvári közönség legközelebb most szombaton, 17-én 18 órától láthat szinkronúszást  méghozzá egy remek show formájában  az Orka SE immár több mint egy évtizede hagyománnyá vált karácsonyi gáláján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!