Székesfehérvár

2013.05.14. 11:08

Lurkók jártak a rendőrkapitányságon

Állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek lepték el a kapitányság épületét a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság „Veled-érted!” közös bűnmegelőzési programjának keretében május 11-én délelőtt.

feol.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai látták vendégül a nevelőszülőknél, lakásotthonokban élő gyermekeket és kísérőiket. A látogatás során a lurkók megismerkedtek a rendőrök munkájával, a rendőrség technikai eszközeivel, melyet a kollégák segítségével ki is próbálhattak. Lelkes kis- és nagykamasz „rendőrök” hallgatták a rendőrök színes beszámolóit munkájukról, hivatásukról.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A lurkók kerékpáros ügyességi pályán bizonyíthatták kerékpározási tudásukat és rátermettségüket, miközben hasznos baleset-megelőzési tanácsokat kaptak a gyalogos és kerékpáros közlekedéshez. Egy kisfilm megtekintését követően a biztonságos szórakozásról, az alkohol és a kábítószer-használat veszélyeiről, következményeiről beszélgettek a szakemberekkel.

A „Veled-érted!” program célja a lakásotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekek bűn- és baleset-megelőzése, kiemelten a sértetté, áldozattá válás, az engedélynélküli távozások (szökések) megelőzése, illetve a rendőrökkel, a rendőrséggel kapcsolatos bizalom kialakítása. Ez  a rendezvény nagyon sokat tett e célok megvalósulása érdekében, hiszen a nap végére a Lurkók rengeteg információt szereztek az őket fenyegető veszélyekről és amellett pozitív benyomásokat szereztek az egyenruhásokkal kapcsolatban - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!