Székesfehérvár

2014.10.08. 18:25

Bemutatták a Válasz Függetlenek Fehérvárért jelöltjeit

Minden választókörzetben állított jelöltet a civilekből álló Válasz Függetlenek Fehérvárért. Az egyesület a civil házban mutatta be jelöltjeit.

Házi Péter

- A Válasz filmjének készítése valójában tizenkét évvel ezelőtt kezdődött, amikor a városért tenni akaró civilek baráti beszélgetéseken sok-sok várospolitikai témában fogalmazták meg ötleteiket. Ám a film tovább pörgött, Juhász László személyében a városi közgyűlés döntéseibe, a civil ügyekbe is komoly beleszólása lett az egyesületnek - idézte fel a nem is távoli múltat Szili Csaba iskolaigazgató, aki a filmes hasonlatnál maradva úgy fogalmazott, most a harmadik filmjük díszbemutatójára készülnek vasárnap, s az előzetes filmkritikák alapján nagyon jók a visszajelzések.

A Civil Házban rendezett választási fórumon ezt követően Juhász László, a Válasz elnöke, egyben polgármester-jelöltje mutatta be a jelölteket. Fiatal, átlagéletkort tekintve 37 év körüli jelöltekből áll a csapat. Az egyes körzetben Palatinus Endre, a kettesben Fekete Csaba, a hármasban Juhász László, a négyesben Tóth Szilvia, az ötösben Márkus Klára indul. A hatos körzet jelöltje Mezővári Balázs, a hetesé Izsay Donát, a nyolcasé Vid Péter, a kilencesé Szili Csaba, a tízesé Soós Péter. A tizenegyes körzetben Fehér Veronika, a tizenkettesben Mikuska Barbara, a tizenhármasban Márton Ibolya, a tizennégyesben Tornyai Péter indul a választók kegyeiért.

A Válasz részletes prog-ramját is bemutatta a gyűlésen résztvevőknek, elképzelései között számos egyéb mellett a fiatal vállalkozók, kisvállalkozások segítése, önkormányzati lakások építése, az építési engedélyek kiadásának átláthatóvá tétele, a fehérváriaknak külön egészségügyi szakrendelés kialakítása, no meg a 2010 előtti városi kétes ügyek kivizsgálásának szükségessége is szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!