Úrhida

2014.08.25. 15:17

Megújult a Tündérkert Óvoda

Úrhida - Az óvodaépület bővítésével és korszerűsítésével tovább gyarapodott a falu, a településközpont fejlesztése az új általános iskola és a tornaterem megépítésével válhat teljessé. Mindez még várat magára.

V. Varga József

A településen a meglevő két óvodai csoportszoba mellé 2008-ban még egyet kialakítottak, ám az önkormányzat további örömteli gondokkal szembesült: az egyre növekvő gyermeklétszám miatt ebben az évben elengedhetetlenné vált az épület bővítése. Az óvoda újabb két csoportszobával, valamint a hozzátartozó kiszolgáló létesítményekkel bővült.

Kaposvári József építésvezető még a válaszfalépítés, a szerelvényezés előtt mutatta a vizesblokk vezetékezését. Fotó: V. Varga József

Amint Bognár József polgármester lapunknak elmondta: a meglevő épület korszerűsítésére még a múlt év tavaszán pályázott a falu. A pályázatot formai okokra való hivatkozással elutasították, benyújtott fellebbezésükre még azóta sem érkezett válasz. A képviselő-testület mindezek ellenére vállalta a teljes beruházás megvalósítását, melynek összköltsége megközelíti a százmillió forintot.

Az épület külső hőszigetelésével, a nyílászárók cseréjével, a fűtéskorszerűsítéssel és a tető átalakításával jelentős energia-megtakarítást tudnak elérni, és egyúttal az épületegyüttes is egyöntetű képet mutat majd.

A munkaterületet két fázisban, április elején, illetve június közepén adták át, a munkálatok a tervek szerint, jó ütemben haladtak, augusztus közepén megtörtént a műszaki átadás, és szeptember elsején megtarthatják az évnyitót. Az avatóünnepséget szeptember közepére tervezik.

A településközpont fejlesztése - az óvodai beruházást követően - az új iskola és a tornaterem megépítésével válhat teljessé. Mindez még várat magára - tette hozzá Bognár József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!