Belföld

2009.05.07. 13:23

Díjnyertes magyar film a vállalkozói létről - hörcsögök főszereplésével

FMH - Mindkét döntőbe jutott magyar vállalkozói kisfilm előkelő helyen végzett az Európai Bizottság kis- és középvállalkozói (kkv) versenyén: a Földszint 1 Produkció, két hörcsög főszereplésével elkészített "Vállalkozó vs. munkavállaló" című filmje Európa legjobbja lett, míg a Jam Film munkája a bronzérmet hozhatta el a brüsszeli díjátadóról - közölte az ITD Hungary az MTI-vel csütörtökön.

feol.hu

Az Európai Bizottság az Európai Kis- és Középvállalkozások Hete rendezvénysorozat keretében először idén hirdette meg a filmes versenyt, amelynek célja a vállalkozói életforma népszerűsítése volt.
    
Az Európai Kis- és Középvállalkozások Hetének brüsszeli megnyitóján a Marco Müller Oscar-díjas svájci producer nevével fémjelzett zsűri négy szempont alapján értékelte a döntőbe jutott produkciókat. A hörcsögök főszereplésével készült magyar kisfilm eredetiség, kivitelezés, forgatókönyv és a kategóriához való minél szorosabb kapcsolódás alapján is Európa legjobbja lett a vállalkozói lét kategóriában. A felelősségteljes vállalkozás témakörben indult másik magyar film a harmadik helyezést érte el. 
    
A közlemény kiemeli: az Európai Bizottságnak annyira megtetszettek a hörcsögök, hogy a testület ezentúl a magyar filmmel népszerűsíti majd mindazt, amiért érdemes vállalkozónak lenni.
    
Az első helyezésért 3.000 euró, míg a harmadik helyezésért 1.000 euró nyeremény járt a készítőknek. Az ITD Hungary közleménye aláhúzta: a nyertes film jó példa lehet a magyar vállalkozásoknak arra, hogy minimális alaptőkével, maximális lelkesedéssel és hittel is lehet sikereket elérni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!