Belföld

2009.07.15. 09:16

Fizetésképtelenség - a legrosszabb év jön

FMH - Az idei harmadik negyedévben érheti el tetőpontját a fizetésképtelenséget jelentő cégek száma Magyarországon, miután már az első félévben közel 22 százalékkal nőtt az ilyen vállalatok száma 2008 azonos időszakához képest.

feol.hu

"A rendszerváltás óta az idei lesz a legrosszabb év Magyarországon a fizetésképtelenség szempontjából"  - mondta Dercze Zoltán, a Coface Hungary országigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Az igazgató elmondta: az ágazatok fizetésképtelenségi listáját - az elmúlt évekhez hasonlóan - 2009 első félévében is az építőipar vezeti, ezt követi a kis- és nagykereskedelem, majd a turizmus-vendéglátás.
A földrajzi megoszlást tekintve a legmagasabb csődhányaddal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendelkezik, majd Nógrád és Békés megye következik. Ugyanakkor Veszprém, Tolna, Csongrád, Baranya, Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok megyéknek sikerült javítani fizetési kockázatán 2009 első félévében - mondta Dercze Zoltán.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!