Belföld

2009.12.05. 17:01

Megegyeztek az MSZP-listáról

FMH - A MSZP választmánya is elfogadta az országos listát a jövő évi parlamenti választásokra, így az elnökséggel közös javaslatot terjesztenek a jövő heti kongresszus elé.

MTI

Simon Gábor a - Lendvai Ildikó pártelnökkel és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölttel közösen tartott - szombati sajtótájékoztatón úgy vélekedett: a választmány bebizonyította, hogy az MSZP az együttműködési és a kulturált viták pártja.
A választmányi elnök ismertette a lista első húsz helyén szereplő politikusokat, akik sorrendben a következők: Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uniós biztos, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő, Botka László, Csongrád megyei elnök, Szekeres Imre elnök-helyettes, Kiss Péter alelnök, Simon Gábor választmányi elnök, Lamperth Mónika elnök-helyettes, Ujhelyi István alelnök, Hiller István oktatási miniszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Puch László pártigazgató, Juhász Ferenc, Veres János, Vadai Ágnes, Varga László, Bárándy Gergely elnökségi tagok, Szűcs Erika választmányi helyettes és Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.
Simon Gábor hangsúlyozta: baloldali felfogású emberek számára hiteles, az MSZP értékeit képviselő emberek kerültek a listára.
Mint mondta, a 174 fős listáról és a tartaléklistáról a döntést politikai vita után, zárt ülésen, nyílt szavazással hozták meg. A listaállításnál figyelembe vették az elmúlt évek teljesítményét, a szakmai és a területi arányokat illetve a kvótákat. Ezek alapján az első húszba van négy nő és négy fiatal, ez a szám 21 és 100 között 16-16, 101-től 174-ig pedig 15-15.
A választmányi elnök kitért arra is: a választmány végül nem változtatott az elnökség által javasolt listán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!