Belföld

2010.01.15. 05:40

Pénteken is BKV-sztrájk - több busz útvonala módosul

FMH - Megegyezés hiányában a budapestiek ismét BKV-sztrájkra virradhattak, ez már a negyedik nap. A metró-, HÉV-, és trolibuszjáratok üzemkezdetkor menetrend szerint elindultak.

MTI

 

A csepeli és a gödöllői HÉV menetrend szerint közlekedik, a ráckevei HÉV Tökölre 30, Ráckevére 60 percenként jár, a szentendrei HÉV Békásmegyerre 10, Szentendrére 30 percenként közlekedik.
Beindult a forgalom az 1-es villamos vonalán a Bécsi út és a Lehel út között, a 6-os villamos teljes hosszában, az 50A vonalán a Határ út és a Villanytelep között és az 52-es vonalán a Határ út és a Gubacsi út között. A járatok a menetrendben előre jelzetthez képest ritkábban közlekednek.
Pénteken üzemkezdettől ideiglenesen több autóbusz útvonalát is módosítja a BKV. Változik a 30-as, a 225-ös, a 200E, a 136E és a 153-as járatok útvonala.
Tizennégy BKV-szakszervezet negyedik napja sztrájkol, mert nem sikerült megállapodásra jutni a közlekedési társaság vezetőségével az új kollektív szerződés szövegéről. A kedden kezdődött határozatlan idejű sztrájkban többnyire buszos érdekképviseletek vesznek részt, de szinte minden területről van legalább egy szakszervezet, amely csatlakozott a sztrájkhoz.
A tárgyalások pénteken délután 1 órakor folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!