Belföld

2010.12.18. 10:25

Kamionok akadtak el Zalában; az M70-esen áll a forgalom

Nagykanizsa - Több kamion is elakadt szombaton délelőtt Zala megyében; az M70-es autóúton egy baleset miatt leállt a forgalom.

MTI

Az Állami Autópálya-kezelő Zrt. tájékoztatása szerint az M70-es autóúton egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze. A baleset a 6-os kilométernél történt, mindkét irányban torlódás alakult ki.
   
Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyében az erős havazás ellenére a délelőtti órákig nem történt személyi sérüléssel járó baleset. A havas utak miatt a közlekedőket azonban óvatosságra inti a rendőrség.
   
Szabó István, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense arról számolt be, hogy a kora reggeli órákban a 86-os úton Zalalövőnél két kamion elakadt, a 74-es főúton Nagykanizsa határában pedig árokba csúszott egy teherautó. Délelőtt az M7-es autópálya zalakomári benzinkútjánál szintén egy kamion ragadt bent a hóban, a 76-os főúton pedig a nagykapornaki emelkedőn kellett a tűzoltóknak kimenteniük egy ugyancsak elakadt teherjárművet.
   
Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési üzletágának igazgatója azt közölte: Lenti környékén két településre nem tudott bejutni a távolsági járat, de a megye autóbusz-közlekedésben a délelőtti órákban még nem okozott komolyabb fennakadást a lehullott hó.
   
Zalában éjfélkor kezdődött intenzív havazás, a délelőtti órákra Nagykanizsa környékén már mintegy 40 centiméternyi hó hullott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!