Belföld

2010.12.29. 05:55

Lesz Nemzeti Egységes Kártyarendszer?

FMH - Nemzeti Egységes Kártyarendszert vezetne be a kormány 2013-tól. Az új rendszer a különböző jogosultságot igazoló és szolgáltatások igénybevételére jogosító kártyák kibocsátását és felhasználását fogná össze és egyszerűsítené - írta az Origó szerdán.

MTI

Az internetes lap cikke szerint a Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, amely a közigazgatási és igazságügyi minisztert szólítja fel, hogy a nemzeti fejlesztési miniszterrel és a belügyminiszterrel együttműködve 2011. január 15-ig hozzon létre egy speciális bizottságot az egyes tárcák szakértőiből a rendszer kidolgozására. 
A bizottságnak az államigazgatási és egyéb közfeladatot ellátó szervek, gazdálkodó és társadalmi szervezetek által eddig kibocsátott, jogosultságot igazoló és szolgáltatások igénybevételére jogosító kártyák kibocsátására, előállítására és felhasználásának kell egységes szabályozást kidolgoznia. 
A Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) működésének feltételeit április végéig, a teljes működés modelljét pedig május 31-ig kell kidolgoznia a három miniszternek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!