Belföld

2011.01.13. 14:12

Hende: a Magyar Honvédség a stabil biztonság megteremtéséért dolgozik

A Magyar Honvédség egy biztonságosabb világ, a béke megteremtéséért és megőrzéséért dolgozik hazai és külszolgálatai feladatai ellátása során, ennek érdekében mindenkivel kész együtt dolgozni, küzdeni – hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyarországra akkreditált katonai attasék testületének újévi pohárköszöntőjén csütörtökön Budapesten.

MTI

A tárca vezetője Magyarország féléves soros uniós elnöki feladataira utalva úgy fogalmazott: olyan célokért fognak dolgozni, amelyek valamennyi tagállamot és a NATO-t szolgálják, előtérbe helyezve a párbeszéd fontosságát.
Hende Csaba azt mondta: az elmúlt fél évben megkezdett szerkezeti és szervezeti változásokat tovább folytatják, így tovább építik az önkéntes tartalékos rendszert, új alapokra helyezik a tisztképzést, és új, valamennyi katonát érintő humánstratégiát dolgoznak ki, amelynek alappillére a kiszámíthatóság és a stabilitás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!