Belföld

2011.02.03. 10:07

Az influenzajárvány terjedése Veszprém megyében a legintenzívebb

Veszprém - Az influenzajárvány terjedése Veszprém megyében a legintenzívebb: az elmúlt héten az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma megháromszorozódott. A megbetegedések számának jelentős emelkedésére tekintettel a megye kórházaiban látogatási tilalmat rendeltek el - tájékoztatott a megyei ÁNTSZ.

MTI

Látogatási tilalmat rendeltek el szerdától Veszprém megye több kórházában - köztük a megyei Csolnoky Ferenc Kórházban - az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt - közölte a megyei kórház ügyeletvezető főorvosa az MTI-vel.

A látogatási tilalom a megyei kórház minden osztályára kiterjed, továbbá az ajkai, zirci, várpalotai, pápai kórházakban is tilos a látogatás az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapjának tájékoztatása szerint.
A balatonfüredi Állami Szívkórházban, a tapolcai kórházban, és a farkasgyepűi tüdőgyógyintézetben is elrendelték a korlátozást.

A járvány terjedése Veszprém megyében a legintenzívebb: itt az elmúlt héten az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma megháromszorozódott. A legnagyobb mértékű emelkedést a veszprémi és a balatonfüredi kistérségben tapasztalták. A orvoshoz fordulók között legnagyobb számban a gyerekek és a fiatal felnőttek vannak.
 
A tájékoztatás szerint az elmúlt héten az influenzaszerű tünetekkel kórházba felvett betegek száma is enyhén emelkedett, a betegek legnagyobb része 14 év alatti gyermek.

További információk a naplo-online.hu-n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!