Bulvár

2010.02.18. 17:38

Jótékonykodott az Iron Maiden

Személyes tárgyakat és különleges relikviákat bocsátott árverésre az Iron Maiden. A legendás hírű heavy metal együttes az aukció bevételét jótékony célokra kívánja fordítani, egyrészt egy gyermekeket segélyező brit szervezetet támogatnak, illetve a Nordoff-Robbins Music Therapy elnevezésű program működtetéséhez járulnak hozzá.

Gyuricza Ferenc

 

Az akciót menedzserén keresztül bonyolította le a jelenleg új stúdióalbuma előkészületein dolgozó zenekar. Rod Smallwood az Iron Maiden rajongói klubon keresztül három tárgyat bocsátott árverésre. Közülük a legértékesebb talán az a dedikált Gibson Epiphone Les Paul Custom gitárt, amelyen Adrian Smith játszott. A hangszert még karácsony előtt látták el kézjegyükkel a zenekar tagjai. Az együttes által felajánlott tárgyak között szerepel még egy szintén dedikált poszter, amely a Flight 666 című DVD megjelenésére hívta fel a figyelmet. A harmadik ajándék Rod Smallwood személyes tárgyai közül való, a menedzser egy saját nevére gravírozott platinalemezt ajánlott fel jótékony célra. A relikviát a több mint százezer példányban elkelt Flight 666 eladásáért kapta a menedzser. Ez a kiadvány egyébként tavaly a legkelendőbb zenei DVD-nek bizonyult az Amerikai Egyesült Államokban.

Rod Smallwood egy másik speciális akcióra is vállalkozott, január végén egy 100 mérföldes egyiptomi kerékpártúrán vett részt, az Aswan és Luxor közötti távot 48 óra leforgása alatt tette meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!