Bulvár

2016.10.30. 15:49

Gyöngyökkel veszi be Londont a fehérvári rádiós

Tavaly a harmadik helyen végzett és idén is a legjobb 20 középdöntős között van Bita-Simon Erika munkája egy nemzetközi gyöngyékszer készítő versenyen.

Kocsis Noémi

2015-ben első próbálkozásra rögtön a harmadik helyezést hozta el a neves nemzetközi mezőnyből a fiatal fehérvári rádiós, Bita-Simon Erika. Akkor törzsi ékszerekkel kellett nevezni - a londoni székhelyű versenyre kiküldött parádés, vörös-fekete ékszer azóta is a pályáztatóknál van, idén pedig az újabb kiírásra, alkossanak a világűr és az éjszakai égbolt jegyében ékszereket a nevezők, ismét útnak indul a fehérvári ékszerkészítő Helluin névre keresztelt alkotása.

Fotó: Juhász Andrea

 

A több ezer apró darabból álló aprólékos mestermunka herringbone és peyote technikával, valamint gyöngyhímzéssel készült. Érdekesség még, hogy a zömében orosz versenymunkák készítői között Erikán kívül még egy magyar gyöngyékszeres is versenyez, Aurora elnevezésű karláncával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!