Sztrájk: Kápolnásnyéken csatlakoztak, így elmaradtak a hajnali elővárosi vonatok

FMH - A korábbi VDSZSZ-es vasutassztrájkokhoz hasonlóan a vonatok töredéke fog közlekedni, és kiszámíthatatlan lesz a vasúti forgalom pénteken - mondta Feledy István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-nek.

feol.hu

Tájékoztatása szerint Záhony térségében viszonylag erős a sztrájk, onnan mindössze egy vonatot indítottak reggel 5 óráig. A debreceni terület megosztottabb, Nyíregyháza és Mátészalka környékén van a sztrájkolók többsége, Debrecenben 50 százalékos a munkabeszüntetésben részt vevők aránya.
    
A VDSZSZ tájékoztatása szerint Miskolcon is megosztottak a munkavállalók, a sztrájkolók mellé sztrájktörőket vezényelt a munkaadó, arányuk fogja eldönteni, hogy innen hány vonat tud elindulni. 
Feledy István elmondta, hogy Budapesten a Déli pályaudvaron sokan sztrájkolnak, ott nemigen tudnak majd vonatot közlekedtetni. A Keleti pályaudvaron, illetve a Kőbánya-Felső csomóponton a sztrájkolók "megfogják" a forgalmat, a Nyugati pályaudvaron viszont többen is dolgoznak, ahonnan valószínűleg néhány vonat indul majd és érkezik.
Megjegyezte, hogy a műszakváltás reggel 6-7 óra között lesz, ez egy kicsit "átrajzolhatja" a helyzetet.
(MTI)


A székesfehérvári forgalmi csomópont területén a csütörtök este szolgálatba állt 40 vasutas közül éjfélkor Kápolnásnyéken három lépett sztrájkba, emiatt a hajnali budapesti elővárosi vonatok elmaradtak - mondta el a MÁV székesfehérvári forgalmi csomóponti vezetője az MTI-nek pénteken hajnalban.

Szeleczky Béla hozzátette: a fehérvári állomáshoz csatlakozó egyéb vonalakon - így Komárom, Pusztaszabolcs, Sárbogárd, Veszprém, Tapolca irányában -  a hajnali vonatok rendben elindultak.
Az MTI tudósítója pénteken hajnalban a székesfehérvári állomás épületében mindössze egyetlen utast látott, aki elmondása szerint a fővárosba szeretett volna vonattal utazni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!