Helyreigazítás

FMH - Honlapunk július 31-én a Magyar Hírlap cikke alapján MTI-hírt közölt arról, hogy a sukorói kaszinótenderre egyetlen pályázó jelentkezett. Az APEH ennek kapcsán kért helyreigazítást.

feol.hu

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben a következő szerepel: a Magyar Hírlap cikke az állami adóhatóságnak a pályázati eljárásban betöltött szerepéről több valótlan tényt közölt. Ezek:
- a koncessziós eljárást az APEH, mint lebonyolító írta ki
- az APEH támogatja a 600 ezer forint jegyzett tőkéjű ciprusi pályázót
- az APEH javasolja, hogy a pályázatot nyilvánítsák nyertesnek

Ezzel szemben a valóság az, hogy a pályázatot nem az APEH írta ki, hanem a pénzügyminiszter. Az adóhatóság nem minősül a koncessziós eljárás lebonyolítójának, mert a jogszabály szerint a pénzügyminiszter a pályázatok benyújtásával és elbírálásra való előkészítési feladatok ellátására Pályázati Értékelő Bizottságot és Pályázati Irodát hozhat létre. Utóbbi feladatait látja el az APEH, amely azonban csak felvilágosítást ad kérelemre az eljárásról, és támogatja az értékelő bizottság munkáját. 
Így az adóhatóság nem támogat, nem támogathat egyetlen pályázót sem.
A koncessziós pályázat elbírálásánál az APEH semmilyen javaslattételi lehetőséggel sem bír - közli a levélben az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Központi Hivatalának Sajtó-és Kommunikációs Főosztálya.

A kifogásolt cikket alább, a kapcsolt anyagban olvashatják!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!