Támadás országgyűlési képviselők ellen - két újabb gyanúsított

FMH - Két újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség a Magyarok Nyilai ügyében folyó büntetőeljárásban; a két férfi, akit előzetes letartóztatásba helyeztek, a főügyészség gyanúja szerint a mozgalom "katonájaként" felkészítette társait a támadásokra - közölte a főügyészség hétfőn az MTI-vel.

feol.hu

A főügyészség emlékeztetett: a gyanú szerint Budaházy György 2007 elején egy csoportot hozott létre, hogy támadásokkal megfélemlítsen országgyűlési képviselőket, s így megakadályozza az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény elfogadását az Országgyűlésben. 
A most őrizetbe vett két férfit azzal gyanúsítják, hogy ennek a csoportnak a tagjaiként tavaly február 8-ára virradóra bűntársaikkal részt vettek Dunaújváros területén Dér Zsuzsanna országgyűlési képviselő lakása elleni támadásban, a lakás bejárati ajtaját lelocsolták benzinnel, majd meggyújtották.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!