Elkötött egy tankot - pénteken folytatódik a seregélyesi férfi pere

FMH - Pénteken délelőtt a fővárosi bíróságon folytatódik annak a seregélyesi férfinak a pere, aki a 2006. október 23-i tüntetésen beindított egy kiállított T-34-es muzeális tankot.

feol.hu

Felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság az első fokú ítéletében azt a férfit, aki 2006. október 23-án, a kormányellenes demonstráció közben beindította a fővárosi Városháza parkban kiállított T34-es típusú harckocsit és azzal el is indult. Az ügyész perbeszédében súlyosbító körülményként értékelte a vádbeli bűncselekmények halmazatát és azt, hogy azokat egy 32 tonnás járművel követte el a seregélyesi Horváth György, egykori harckocsizó katona. Enyhítő körülményként hangzott el a tárgyaláson az idő múlása, a férfi idős kora és büntetlen előélete. A védő azzal érvelt, hogy az események rendkívüli körülmények között történtek, és kérte annak figyelembe vételét, hogy védence tömegpszichózis hatása alatt, beszűkült tudatállapotban cselekedett. 
Az ítélet utána  védő és az ügyész is fellebbezett. 
A per tehát pénteken délelőtt folytatódik a fővárosi bíróságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!