Balesetsorozat az M1-esen - kamion kapta oldalba az autót!

FMH - Tömeges baleset történt az M1-es autópályán, Budapest felé a 43-36-os kilométer között szakaszon, Zsámbék és Tatabánya között pénteken reggel. A pályazárat délután oldották fel.

MTI

A sűrű ködben, egymást követően, három baleset történt a pálya 36- és 39-es kilométerszelvénye között: 14 személyautó és 4 kamion ütközött, amelyekben összesen negyvenhatan utaztak.

Az autópálya mindkét sávján 15 órakor, a baleset után nyolc és fél órával indulhatott meg a forgalom.
A rendőrök tájékoztatása szerint az autópályán  sűrű a forgalom, nagy a torlódás.

 14.30

Feloldották a pályazárat, s egy 500 méteres szakasz kivételével valamennyi forgalmi sávban megindulhatott a forgalom az M1-es autópálya Budapest felé vezető pályáján, ahol péntek reggel tömeges baleset történt  a Zsámbék és Tatabánya közötti szakaszon - közölte a rendőrség az MTI-vel.
Az autópálya 36-os kilométerénél egy fél kilométeres szakaszon egyelőre egy pályán haladhatnak a gépkocsik - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.  


11.15
Amint azt kollégáink a helyszínen megtudták, az egyik baleseti pontban sávváltás közben ütközött egy személyautó és egy kamion, utóbbi kapta oldalba a kocsit.
A balesetek részese volt egy katonai mikrobusz is, így a katonai rendészek és helyszínelők is megjelentek.

8.10
R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint az egyik baleseti helyszín a 36-os kilométernél van, onnan egy súlyos sérültet szállítottak kórházba, és további két könnyű sérültről tudnak még. Az M1-es ezen a szakaszon le van zárva, a rendőrség a Budapest felé haladóknak az 1-es főutat ajánlja, de azt is úgy, hogy nagyon körültekintően vezessenek a köd miatt!
A leállósávot sikerült megtisztítani az elálló kamionoktól, így a mentőket el tudták engedni a rendőrök. A baleseti pontok felszámolása folyamatos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!