Hulladék-gondok: egyelőre égetés nélküli változat

Székesfehérvár - Harminc évre akarják megoldani a szilárd hulladék elhelyezésének problémáját.

Tribolt Lajos

Egyelőre nem épít hulladékégetőt a  Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. Már működő égetőkkel tárgyalnak a válogatás, komposztálás után visszamaradó hulladék befogadására. Az így megtervezett beruházás mintegy 15,5 milliárd forintba kerülne. A pályázatot még az idén beadják. Siker esetén öt megye 169 településén oldódik meg a szilárd hulladék elhelyezése.
A társulás közben már két pályázatot nyert korábbi települési lerakók rekultiválására, így 93 település környéke tisztulhat meg.
A társulás szerdai, fehérvári tanácsülésén a jelenlévők elfogadták Fischer Mariann elnök javaslatait, így a munka folytatódhat. Van már jelentkező ugyan a maradék hulladék égetés nélküli megsemmisítésére, ám ezzel a témával majd a szakértői vélemények után foglalkoznak. A már nyertes és most beadandó pályázatok ügyét nem érinti. Borbély István, az operatív tanács vezetője szerint fontos, hogy lakosság ne fizessen sokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!