Helyzetkép az utakról - balesetek országszerte

FMH - A havas utakon országszerte több baleset is történt szerda délelőtt. Folyamatosan frissülő helyzetkép itt!

feol.hu

Látási viszonyok délután

Országszerte téliesek az útviszonyok, a fagypont alatti hőmérséklet miatt sokfelé kell síkosságra számítani, főleg a mellékutakon, ahol hókása vagy letaposott hó takarja el a burkolatot.


A Dunántúlon javult a helyzet, megszűnt a havazás, már csak Mosonmagyaróvár, Fertőszentmiklós, Lenti, Ajka és Tapolca közelében, valamint Tolna megyében és a Mecsekben szállingózik a hó.
Váltakozó intenzitással esik a hó középső országrészben, az északi megyékben, valamint az Alföldön és a Tiszántúlon. Elállt a csapadék Csongrád és Békés megye déli részein.
A lehullott hó mennyisége a Dunántúlon általában 3-4 cm, Zalában 5-6 cm, de Zalaegerszeg környékén 13 cm körüli hó esett. A középső megyékben és a Duna - Tisza közén átlagosan 3-4 cm között változik a hó vastagsága.
A főutak latyakosak, vizesek, nedvesek, a nyugati határszélen Szombathely, Sárvár környékén, illetve Fertőszentmiklós, Csorna és Mosonmagyaróvár közelében kedvezőbb a helyzet, száraz burkolaton autózhatnak.

A látási viszonyok többnyire kielégítőek, de Keszthely, Esztergom környékén és a Sajó völgyében ködös az idő, 100 és 300 m között változik a látótávolság.

Balesetek - 16.40 órakor             

Az M0-s autóúton az M5-ös felé a 23-as km-nél műszaki hibás kamion akadályozza a haladást.

A 471-es főúton a 60-as km-nél, Nyírcsászári és Hodász között egy személygépkocsi autóbusszal ütközött össze. A helyszínelés miatt a főutat lezárták, terelni nem lehet, áll a forgalom.

A 47-es főúton a 6-os km-nél, Debrecen közelében négy személygépkocsi ütközött össze, a helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták.

Balesetek - 15.25 órakor

A 44-es főúton a 7-es km-nél egy kisteherautó megcsúszott a burkolaton, a 18-as km-nél, Nyárlőrinc közelében kamion személygépkocsival ütközött össze, a 24-es km-nél Lakitelek közelében két személygépkocsi hajtott egymásnak. Mindhárom helyszínen félpályás lezárás mellett dolgoznak a helyszínelők.

Balesetek - 14.55 órakor

Az M3-as autópályán a 20-as km-nél Nyíregyháza felé egy kamion, egy autóbusz és három személygépkocsi ütközött össze. A baleset miatt több km-es torlódás alakult ki.

Az M0-s autóúton a 12-es km-nél, az M5-ös autópálya felé egy kamion személygépkocsival ütközött össze. Csak egy sávon lehet haladni, ezért torlódásra számítsanak.

Balesetek - 12.15 órakor

Az M0-s autóúton a 28-as km-nél az M1-es felé egy kamion személygépkocsival ütközött össze. A sérült járművek eltolva mindkét sávot elfoglalják, közöttük nagyon lassan lehet elhaladni. A kialakult torlódás az M5-ös autópályáig ér.

Az M3-as autópályán az 58-as km-nél egy kamion megcsúszott, csak egy sávon lehet haladni Nyíregyháza felé.

A 63-as főúton a 71-es km-nél, Sárkeresztúr és Aba között egy személygépkocsi az út menti csatornába csúszott. A műszaki mentés idejére egy sávon engedik a forgalmat.

Az M1-es autópálya 168-as km-énél a főváros felé egy műszaki hibás kamion foglalja el a leálló és a külső sávot, csak a belsőn lehet haladni.

A 4-es főút 86-os km-énél, az abonyi elkerülő szakaszon öt jármű ütközött össze. A helyszínelés idejére a főutat lezárták, Abonyba terelik a forgalmat.

Balesetek - 11.00 órakor     

A 63-as főúton a 71-es km-nél, Sárkeresztúr és Aba között egy személygépkocsi az út menti csatornába csúszott. A műszaki mentés idejére a főutat lezárták.

Az M1-es autópálya 168-as km-énél a főváros felé egy műszaki hibás kamion foglalja el a leálló és a külső sávot, csak a belsőn lehet haladni.

A 4-es főút 86-os km-énél, az abonyi elkerülő szakaszon öt jármű ütközött össze. A helyszínelés idejére a főutat lezárták, Abonyba terelik a forgalmat.

A 47-es főúton a 116-os km-nél egy betegszállító autó az út menti fának csapódott. A helyszínelés idejére lezárták a főutat Mezőberény és Békéscsaba között.

Forrás:kozut.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!