Sírgyalázás? Temetkezési reklám a fejfákon

FMH - A postaládák, az e-mail-fiókok vagy a villanyoszlopok tele vannak már reklámüzenetekkel, egy bodméri sírköves ezekhez képest új módszert választott: az elhunytak fejfáin hirdeti magát.

Tóth Péter

- Kapaszkodnunk kell minden munka után - Balogh István sírköves ezt a mondatát már csak megjegyzésnek szánja, mikor az újszerű reklámhadjáratról kérdezzük.
Történt, hogy a velencei temető frissen állított fakeresztjein többen rajzszeggel megerősített műanyag névjegykártyákat fedeztek fel, rajta ott volt a vállalkozó telefonszáma és a referenciaként ajánlott sírkövek képe. Olvasóink közül néhányan jelezték, hogy más településeken, így Kápolnásnyéken és Válon is láttak hasonlót. A vállalkozó azt mondja, százas nagyságrendben hirdetett a megye temetőiben.
- Ha valaki mindezt sértésnek érezte, attól utólag is elnézést kérek - mondja Balogh, hozzátéve, hogy nem akart ő rosszat, mindössze kedvező árakat ajánlott azoknak, akik sírkőállítás előtt állnak. Úgy látja, nincs olyan jogszabály, amelyik tiltaná, hogy az építőipari vállalkozások így hirdessék magukat; állítása szerint a reklámüzenetre néhányan még fel is kapták a fejüket, és rendeltek tőle.
- Több évtizede vagyok a szakmában, a mostani helyzetünk viszont nehéz, az adóterhek nagyok, a konkurencia pedig mindenkit ki akar szorítani a piacról - mondja. Úgy emlékszik, eddig két felháborodott hangú, névtelen telefonhívást kapott, mindkettő mögött rivális vállalkozókat sejt.
A névvel ellátott hívások közül az egyik egészen biztosan a váli Kukucska Imrénétől és fiától érkezett. Ők maguk felháborodva tapasztalták, hogy hozzátartozójuk fakeresztjére kéretlen reklám került. - Elképesztő, morbid sírgyalázás - mondja az asszony, a maga kérdését pedig költőinek szánja: "Hát ilyen világban élünk, gazdasági válság idején már minden megengedett?"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!