Takarékoskodott, megölték - több késszúrás érte az idős férfit

Nádasdladány - Több, mint százan kísérték el utolsó útjára Sz. Lajost, akit február 22-én éjjel több késszúrással öltek meg nádasdladányi otthonában. Kedd reggel ismét rendőrök jelentek meg a gyilkosság helyszínén. A magányosan élő férfi meggyilkolásával két harminc év körüli, munkanélküli férfit gyanúsít a rendőrség.

Kocsis Noémi

Februárban több késszúrással és erős ütlegekkel öltek meg egy nádasdladányi, egyedül élő 66 éves férfit, a saját otthonában. A holttestre a helyi körzeti megbízott talált rá, miután a távolabb élő rokonság és a szomszédok nem tudtak kapcsolatot teremteni a köztiszteletben álló nyugdíjas vízvezeték-szerelővel. A rendőrség másnap elfogott két munkanélküli, 30 év körüli férfit, akik azóta is előzetes letartóztatásban vannak. Egyiküket kedden Ladányban hallgatták ki, a gyilkosság helyszínén, illetve egy másikra is elvitték a megbilincselt férfit, ám a két eset közötti kapcsolatot nem erősítette meg R. Szabó Ágnes szóvivő. A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy reagált, a helyszíni kihallgatás a nyomozás bevett fordulata, de részleteket a jelenlegi szakaszban nem árult el. Annyit elmondott, az elfogott férfiak elleni rendőrségi gyanú alapos, már eddig is sok személyi és tárgyi bizonyíték gyűlt össze a gyanúsítottak ellen, a szakértők még dolgoznak.

A meggyilkolt férfit - közvetlen hozzátartozói már nem lévén -  az önkormányzat temettette el.
Az áldozatot a református és a katolikus egyház képviselője is búcsúztatta - előbbi felekezetnek Sz. Lajos egy ideig kurátora is volt. A helyi nyugdíjas klub vezetője köszönt el tőle beszédében, sokan koszorút, virágot helyeztek el a 66 évesen meggyilkolt férfi sírjára.
Helyben kapott információink szerint az áldozat takarékos életmódja miatt pénztartalékkal rendelkezett, többeknek adott néhány ezer forintos kölcsönöket. Az indítékot tekintve az anyagi haszonszerzés már korábban felmerült: igen valószínű, hogy a korábban vízvezeték-szerelőként dolgozó agglegényt a pénzéért ölték meg, brutálisan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!