Vigyázzunk a sünikre!

FMH - A jó idő beköszöntével sok kertben megjelentek a sünök, akik szeretik magukat bevackolni a lomb- és ágkupacokba. Vigyázzunk, ha a lomb elégetésére kerül a sor!

Házi Péter

A sünök ilyentájt élednek fel a téli pihenőjük után, így aztán nem csoda, hogy  egyre többször találkozhatunk velük, különösen azokban a kertekben, ahol sok a bokor,  ahová el tudnak bújni. Ezek a kis állatok gyakran választják búvóhelyül az ember által összehordott lomb- és ágkupacokat. Vigyázzunk tehát, amikor a hónapok alatt összegyűjtött ágak elégetésébe fogunk - hívta fel a figyelmet a veszélyre olvasónk, Matausek Csilla. Mint hozzátette, különösen a fiatalabb, család nélküli sünök szeretnek új helyeket felfedezni,  ők gyakran egy kis gödröt is ásnak az ágkupac alá, hogy kényelmesebben elférjenek. Olvasónk tanácsa tehát az, hogy az ágak elégetése előtt mindenképpen forgassuk át a kupacot, a sündisznókat csak így tudjuk kiugrasztani a megszokott  helyükről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!