Újabb megpróbáltatások, de Koppány tovább küzd

Lovasberény - Még a húsvéti nyuszi sem derítette jobb kedvre Csordás Koppányt. A szívműtéten átesett kisfiú újabb operáció megpróbáltatásait pihente az ünnep alatt.

Miskei Anita

Néhány napja újabb műtétet végeztek Csordás Koppányon. Csordásné Szántó Szilvia, Koppány anyukája elárulta, a szívműtét után könnyebbek lettek a mindennapok, mert ritkábbá váltak a kisfiú etetés utáni rosszullétei. Nem tartott azonban sokáig a család öröme, ugyanis az elmúlt hetekben ezek a rosszullétek visszatértek, egyre gyakoribbá váltak. Éppen emiatt határoztak úgy a kisfiú orvosai, hogy megműtik. A gyermeknél korábban is problémás volt az altatás, ezt most is nehezen viselte Koppány.
- Endoszkópos feltáró jellegű operációt végeztek Koppányon, melynek során testének három pontján vettek szövettani mintát az orvosok annak érdekében, hogy végre megtudják, mi okozza a rosszulléteket.  Ennek eredményét április 19-én kapjuk majd meg - tájékoztatott Szilvia, az édesanya. Hozzátette, Koppánynál ismét nehézkessé váltak az etetések. - Én sem ennék szívesen, ha közben folyton hányingerem lenne! - jegyezte meg az édesanya. Hozzáfűzte, ezt az állapotot nehezíti, hogy szinte folyamatosan ingáznak Lovasberény, Székesfehérvár és Budapest között. Tegnap például újfent Budapestre rohant a család, tubuscserére volt szükség. Enélkül nem etethető a kisfiú, aki az utóbbi napokban ismét fogyni kezdett, 90 dekát adott le. Koppány anyukája szomorúan jegyezte meg, kisfia aprócska. De azért erős, hiszen mindezek ellenére kitartanak. Dévény tornára és masszázsra is járnak. Előbbit a fővárosban, utóbbit a székesfehérvári Viktória Rehabilitációs Központban gyakorolják. Koppány pedig a bajok ellenére is fejlődik, felül, kúszik, gyakorolja a mászást. Tanul és keményen küzd.

Csordás Koppány állapotának javulásához korábban a Hírlap is nyújtott anyagi segítséget, s az olvasók is támogathatták a kisfiú családját.
Korábbi cikkek Koppányról ide kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!