Demeter Gergely Európa-bajnok!

Várna - Várnában rendzeték meg a az ifjú öttusázók kontinens seregszemléjét, az ifjúsági A Európa-bajnokságot, fehérvári sikerrel.

Silye Sándor

Az ifjúsági A verseny a négytusa viadalt jelenti. A férfiak küzdelme szerdán kezdődött,és csütörtökön ért véget. A női Eb csütörtökön rajtolt és pénteken ér véget. A magyar férfi válogatott megegyezett az Alba Volán SC korosztályos csapatával. A Demeter Gergely, Málits István, Harangozó Bence a csapat tagjaként indult,  Lukács Levente egyéniben indult, Telek Máté a váltó tagja lesz. A magyar női válogatottban Szabó Noémi, a sakkozóból lett öttusázó Földházy Zsófia és Földházy Anita társaságában alkotja a csapatot. A volános Slett Emese tüszősmandula gyulladása miatt maradt itthon.

 A fiúk a vívással kezdték a versenyt, és  győzött a csapat, egyéniben Demeter első, Málits a 16., Harangozó a 31. helyen végzett. Az úszás után 212 pontra növelte csapatunk az előnyét az oroszok előtt, Demeter 112-re a szlovák Szalay előtt. A kombinált szám előtt biztató, de nem döntő előny volt ez. Demeter 4568 ponttal biztosan  Európa-bajnok,   Harangozó a 10., Málits a 22., Lukács  a 40. helyen végzett. A csapat Málits sérülése miatt "csak" ezüstérmet szerzett.

 A lányok is elkezdték a versenyt a vívással. A csapat a 7. helyen állt, egyéniben Földházi zsófia a 12., Földházi Anita a 16. volt egy szám után, a fehérvári Szabó Noémi a 42. helyen zárt.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!