Ezerjó fakanálforgatós recept: legényfogó leves, marhapörkölt, csirkés kuszkusz

Mór - Van még néhány főzésre igencsak kívánatos móri, Ezerjó fakanálforgatós recept a fiókomban, igyekszem megosztani olvasóinkkal. Lesz köztük igazi különlegesség is.

Kovalcsik Katalin

 

A vajon pároljuk meg a hagymát, adjuk hozzá a húst, fehérre dinszteljük a hagymával. Mehet bele a feldarabolt zöldség, a só, babérlevél. Amikor megpuhultak a belevalók, adjuk hozzá a csipetkét, fűszerezzük az előbb felsoroltakkal, kóstoljuk közben, hogy megtudjuk, mindenből elegendő került-e a levesünkbe. A mustár, a tárkony, a tejszín, a bor kitűnő ízt ad a levesnek. Az antialkoholisták készíthetik citromlével, ecettel, de kár lenne elrontani velük a boros legényfogó levesünket. Ha kipróbálják, egyet fognak érteni velem.

A móri Kőrösi Tamás és csapata vörösboros-gombás marhapörköltet készített. A húst hagyományos módon készítették elő, két órai főzés után fűszerezték zúzott fokhagymával, szemes köménymaggal, kakukkfűvel, borssal, sóval. Amikor a hús már puhult, jó adag csiperkegombát szeltek bele, felöntötték száraz vörösborral, és adtak hozzá egy kis paradicsompürét is. Rövid szafttal tálalták.

A móri Kőrösi Tamás és csapata vörösboros-gombás marhapörköltet készített. A húst hagyományos módon készítették elő, két órai főzés után fűszerezték zúzott fokhagymával, szemes köménymaggal, kakukkfűvel, borssal, sóval. Amikor a hús már puhult, jó adag csiperkegombát szeltek bele, felöntötték száraz vörösborral, és adtak hozzá egy kis paradicsompürét is. Rövid szafttal tálalták.

A cserépedény nem elengedhetetlen

Szelma Hegyi Klári kuszkusz közé tette a gyömbéres olajban pácolt csirkefalatokat. Felöntötte paradicsomlével, befedte cukkinikarikákkal, gazdagon beterítette erdei gombával, petrezselymet szórt az ételre. A megsült ételt babérlevélben párolt csicseri borsóval gazdagította, friss gyümölcsöt tett a tetejére, mézzel és borral megöntözte. Használt az ízek gazdagításához sót, borsot, fahéjat, szegfűszeget, tálalás előtt citromlével, mézzel is meglocsolta. A berber étel igazi különlegesség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!