Távozó vezetők - Balogh Ibolya kedden mond le

FMH - Három fehérvári székhelyű regionális szervezet vezetőjének megbízatása szűnik meg.

Tribolt Lajos


Előrehozott nyugdíjba vonul Zimmermann József, a regionális munkaügyi központ vezetője. Kedden lesz az utolsó munkanapja. Hétfői hatállyal felmetették az APEH Közép-dunántúli regionális igazgatóját, Bocskay Vincét,  s az igazgatói poszt ellátásával az eddigi nyugat-dunántúli igazgatót, Umennhoffer  Ferencet bízták meg. Az ő helyére pedig az APEH elnökhelyettese, Varga Lászlóné került.  Szerdától újra létrejön a megyei közigazgatási hivatal, amelynek vezetője Balogh Ibolya,  megyei közgyűlési elnök lesz. A megbízást hétfőn átvette. A jelenlegi regionális államigazgatási hivatal vezetőjét, Gelencsér Józsefet  nem tudtuk elérni, de információink szerint hétfőn estére voltak bekéretve a minisztériumba. Balogh Ibolya lapunknak elmondta, kedden mond le az elnöki tisztről és nevezi meg az  elnököt helyettesítő alelnököt.  Ez a közigazgatási hivatal alakul majd át január 1-től kormányhivatallá, amelynek várhatóan politikai vezetője lesz.
Balogh Ibolya elnök közölte, hogy az apparátusi értekezleten jelenti be közigazgatási hivatalvezetői kinevezését, mond le a közgyűlési elnöki posztról és nevezi meg az elnöki tisztséget egy hónapig ellátó alelnököt. Személyét tegnap nem kívánta elárulni. Viszont elárulta, hogy nagyon boldog a kinevezést illetően, nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy részt vehet a közigazgatás átszervezésében. Hiszen - mint mondta - a húsz év alatt feltárultak a problémák, s most megadatik, hogy a társadalmi elváráshoz igazítsák az ország közigazgatását. A közigazgatást ismeri, s bízik benne,  hatékonyan tud résztvenni az átalakításában.  A stratégiájáról még nem nyilatkozott, előbb tájékozódni kíván.  Elmondta, hogy lesznek változások, de mindenkivel együtt kíván dolgozni, aki megfelelő szakmai tudással rendelkezik és partner lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!